Prihaja Športna pomlad

Pravzaprav smo s pomladnimi dejavnostmi že začeli: najavili smo že nekaj tekaških in kolesarskih vadbenih možnosti, ki jih v tem času ponujajo klubi in društva po mestu, konec maja in v začetku junija pa bomo pristavili še spodbujevalni del Športne pomladi. Zaradi omejitev pa bo potekal omejeno in drugače. No, dva dneva bomo vendarle skušali spraviti skozi v živo, ko se bomo na Kongresnem trgu pridružili Festivalu Igraj se z mano.

27. in 28. maja bo torej na Kongresnem trgu potekal festival druženja in vključevanja vseh ljudi, ne glede na različnost. Delavnice bodo potekale med 9. in 12. uro po posebnem (covid) protokolu (klubi in društva se na izvajanje delavnic lahko prijavite do 21. maja.

Razgibajmo Ljubljano se bo na festivalu torej pojavil z dvema delavnicama: ena bo postavila v ospredje dobrodelno akcijo Kolesarimo.Skupaj, druga pa našo lansko športnodružabno igrico Človek, razgibaj se, ki bo tokrat potekala v “talni” izvedbi: z metanjem kocke in premikanjem po postajah.

Od 27. maja do 3. junija pa bo v Ljubljani potekal teden urbanega in rekreativnega kolesarjenja. V tem času svoje poslovne, šolske, nakupovalne in rekreativne poti opravite s kolesom.

Rekreativni navdušenci pa se lahko pridružite tudi sezonski akciji Po vrhovih v okolici Ljubljane, ki jo organizira Športno društvo Zadvor.

Program Razgibajmo Ljubljano sofinancira Mestna občina Ljubljana.