Slovenska bakla je obiskala Ljubljano

Slovenska bakla na poti od Raven na Koroškem do Tokia od petka, 7. do srede, 12. maja potovala po osrednjeslovenski regiji in kot prvo občino v regiji je 7. maja obiskala prav Ljubljano.

Športna zveza Ljubljane je v vlogi Regijske pisarne OKS-ZŠZ poskrbela za organizacijo in izvedbo dogodka v Ljubljani ter koordinacijo in pomoč pri izvedbi dogodkov v 15. občinah, ki jih pokriva kot Regijska pisarna OKS-ZŠZ Ljubljana.

V Ljubljani je kljub močnem dežju baklo po ljubljanskih ulicah z jekleno voljo poneslo več kot 120 članov ljubljanskih športnih društev, klubov, humanitarnih in invalidskih organizacij ter drugih ljubiteljev športa. Nosilcem plemenice so se pridružili tudi predstavniki Športne zveze Ljubljane s predsednikom mag. Janezom Sodržnikom in slovenski olimpijci z ambasadorko bakle Urško Žolnir Jugovar.

Iz Ljubljane je bakla do 12. maja obiskala še Brezovico, Medvode, Šmartno pri Litiji, Litijo, Moravče, Dol pri Ljubljani, Log-Dragomer, Horjul, Dobrovo-Polhov Gradec, Trzin, Mengeš, Domžale, Lukovico in Kamnik.

S spoštovanjem vseh ukrepov NIJZ in izvrstni organiziranosti samih dogodkov je pod okriljem Regijske pisarne OKS-ZŠZ Ljubljana v omenjenih občinah baklo tako poneslo več kot 1000 športnikov in športnic.

Pot bakle po Sloveniji lahko spremljate na bakla.olympic.si, fotoutrinke pa si oglejte na bakla.olympic.si/fotoutrinki