Vabilo na predstavitev razpisa Erasmus + Sport za leto 2021

V tem tednu bo Izvršna agencija Evropske komisije objavila razpis Erasmus + Sport programa za letošnje leto. Najavo programa in spremembe smo spremljali že pred tedni, na informacijskem dnevu pa boste spoznali podrobnosti in novosti.

Posebej bi želeli izpostaviti vlogo športnih organizacij, ki jih je potrebno spodbuditi, da se prijavijo kot koordinatorji ali partnerji novih projektov.

S podporo programa Erasmus + Sport boste lahko izvedli razne aktivnosti, pridobili nekaj sredstev za delo vašega kadra na projektnih aktivnostih in se povezali z drugimi organizacijami.

Pridobivanje sredstev iz različnih virov, bi moral postati cilj vseh športnih organizacij. Sredstva iz programov in mehanizmov EU za področje športa se večajo in postajajo izredno pomembna.

Olimpijski komite Slovenije vambo pri pripravi projektov in dokumentacije pomagal in svetoval.

Čas za pripravo projektov bo omejen – rok za oddajo vlog je v četrtek, 20. maja 2021.

Članice OKS – ZŠZ (športne zveze in združenja) se lahko udeležijo predstavitve razpisa in se v čim večjem obsegu vključijo v program in pridobivanje sredstev.

Predstavitev razpisa bo v petek, 23. aprila 2021, ob 10.30 uri. Dogodek bo potekal na daljavo preko aplikacije Zoom (https://zoom.us/j/93722848585)