Planinski vestnik, april 2021

Sveža izdaja Planinskega vestnika se posveča velikim zverem v Sloveniji. Številni sodelavci Zavoda za gozdove Slovenije v reviji delijo svoje znanje in izkušnje o rjavem medvedu, ki se počasi vrača tudi v alpski prostor, pa o volku in novih risih pri nas. Te živali so veličastne in javno mnenje je naklonjeno njihovi ohranitvi, politika pa žal posega tudi na to področje – področje ohranjanja naravnega okolja za nas in prihodnje rodove.

Sledijo članki, ki prav tako navdušujejo in lahko rečem, da jih ne spreglejte: pogovor z vrhunskim alpinistom in avtorjem knjige Alpinist – s Silvom Karom, ki pravi, da želi prenašati znanje na mlajše; pa še nekaj spominov na v februarski nesreči preminulo Majo Lobnik, pregled nesreč v gorah v letu 2020, spomine na odpravo na Aconcaguo, zapis o pripovedkah s koroških in kamniških gora. Potepali smo se po zimskem Trnovskem gozdu in po Karnijcih, vabimo pa vas tudi na bivakiranje – kako, kdaj, na kakšen način, in kako če smo z otroki.

V rubriki Z nami na pot vabijo na razglednike nad Benečijo, tokrat kar s kolesom, in sicer na Staro Goro, Kolovrat, Matajur in Mali Karman.

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga kupite v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.