Izšel je marčevski Planinski vestnik

Tokratna tema meseca je zgodovinska – 100 let Turistovskega kluba Skala. Z izrednim uvodnikom Marte Krejan Čokl in par članki doktorjev in pripravnika za doktorja.

“Biti skalaš je pomenilo človeka v gorah, na katerega si se lahko zanesel. Zato so bili skalaši načelni, včasih morda bolj, kot je bilo treba. Skalaštvo je pomenilo način življenja, ki je imel mnoge pozitivne vplive na duha in telo, kar v današnjem jeziku pomeni živeti običajno športno življenje, vendar ne vrhunsko ali celo asketsko. In vendar TK Skala ni stremel za elitizmom, temveč za prevlado kvalitete nad kvantiteto.”

Sledijo članki za nujno branje: pogovor s Petro Vladimirov, razglabljanje plezalca Mira Masnoglava, oris prevoda knjige Baltazarja Hacqueta, izredno lepi spomini Franca Trčka na Škarjo, sredica o gorah nad Saurisom v Karnijcih, nova Kristinina zgodbica za najmlajše, 30 let od preplezane Ledenke, kultne smeri s kultnim Frančkom Knezom v grapi med Štajersko in Koroško Rinko, šesto nadaljevanje zgodovine plezanja … 

Odgovorni urednik Vladimir Habjan dodaja: “Posebej opozarjam na več spominskih zapisov na Majo Lobnik in Slavca Rožiča. Lepo so zapisali kolegi.”

In še en čudovit zapis, o izredni ženski, jekleni Jasni Pečjak. 

Zanimivost: naslovnica je risarsko delo mladih s Srednje šola za oblikovanje in fotografijo. Dobili so jih sicer več, a je za naslovnico prišla v upoštev le ena.

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga najdete v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.