Kdo so športniki Ljubljane v 2020?

V običajnih časih sta Športna zveza Ljubljane in Mestna občina Ljubljana svečano podelitev priznanj in nagrad najboljšim športnikom, ekipam in rekreativcem ter amaterskim športnim delavcem in društvom pripravila sredi decembra. Zaradi znanih razmer smo bili primorani prireditev oziroma podelitev priznanj prestaviti na začetek letošnjega leta.

Podelitev je potekala v četrtek, 4. marca, na Magistratu. Zaradi upoštevanja odlokov in ukrepov so bili tokrat povabljeni samo prejemniki priznanj.

Mladi športnik leta je postal judoist Juš Mecilošek (Judo klub Bežigrad), mlada športnica pa taekwondoistka Anastasija Ljubinković (Taekwondo klub Orient). Jubilejno nagrado je prejelo Športno društvo Sokol Bežigrad. Nagrado za življenjsko delo sta prejela Nataša Ambrož in Boris Pirc. Nagrado za trenerja leta je prejel Jože Vidmar. Nagrado za posebne dosežke je prejel kolesar Tadej Pogačar (Kolesarsko Društvo Rog), najboljša moška ekipa leta 2020 je Odbojkarski klub ACH VOLLEY, najboljša ženska ekipa pa Rokometni klub KRIM.

Športnik leta Ljubljane 2020 pa je postal kanuist Benjamin Savšek (Kajak Kanu Klub Tacen).

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Podrobno o nagrajencih: