Povračilo stroškov testiranja športnikov na prisotnost virusa SARS-CoV-2 na podlagi PKP7

Direktorat za šport MIZŠ v petek, 19. februarja, ob 10 uri vabi na spletno predstavitev ukrepa povračila stroškov testiranja športnikov, trenerjev ter drugega tekmovalnega osebja iz PKP7 – Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE). PKP8 je omenjeni ukrep podaljšal do konca leta 2021.

Uveljavljanje stroškov poteka na podlagi mesečnih zahtevkov, ki jih je potrebno oddajati do konca vsakega meseca za tekoči mesec. Upravičenci so nacionalne panožne športne zveze, nosilke uradnih tekmovalnih sistemov v Republiki Sloveniji.

Med drugim boste izvedeli, na kakšen način pripraviti in oddati zahtevek, do kdaj je potrebno zahtevek oddati, v kakšnem roku bodo zahtevki poravnani, povračilo katerih stroškov je možno zahtevati… Na še druga vprašanja bodo odgovarjali predstavniki Direktorata za šport in FURS.

Zaradi lažje organizacije, na seminar prijavite največ dva predstavnika vaše organizacije, najkasneje do četrtka, 18. februarja, do 12. ure preko povezave na www.gov.si.

Predlagamo, da na seminar prijavite tudi osebo, ki bo praktično zadolžena/pooblaščena za izpolnjevanje zahtevkov za povračilo stroškov testiranja.

Za pojasnila kličite na 041 741 681.