Veliko planino odprejo 8. januarja

Zjutraj na smuči, zvečer na sani! Od petka do nedelje boste na Veliki planini lahko uživali v prvih smučarskih zavojih na belih strminah planine v letošnji zimski sezoni. Smučati pričnemo ob 9. uri, vijugali bomo vse do 15. ure. Takrat bomo smučišče zaprli in pričeli s pripravo prog za nočno sankanje! Ob 16. uri se bodo na progo pognali že najbolj zagreti sankači, ki se bodo spustili po 2,4 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi. Nočno sankanje poteka v petek in soboto do 19. ure, zadnja nihalka v dolino vas odpelje ob 20. uri. Od petka do nedelje bo odprta gostilna Zeleni rob, v času nočnega sankanja pa tudi okrepčevalnica Skodla.
Prvi dan smučanja ter nočnega sankanja bo v petek, 8.1.2021. Še vedno velja, da morate za vstop na žičniške naprave predložiti negativni test na SARS-CoV-2. Brezplačno testiranje poteka tudi v Kamniku. Kdaj in kje lahko opravite brezplačni test si oglejte na povezavi.

Smučišče bo odprto od petka do nedelje, med 9:00 in 15:00 uro. Prva nihalka odpelje na planino ob 8:30. 

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Obratovale bodo naprave sedežnica Šimnovec, vlečnica Zeleni rob ter otroška vlečnica Jurček.


Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili.


Nočno sankanje na Veliki planini je že mnogim poznano, za tiste, ki se k nam odpravljate prvič, pa nekaj koristnih informacij ter nasvetov. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja ter tako v povprečju omogoča 6-8 spustov. Ob spustu se lahko sankači okrepčate v gostilni Zeleni rob, kjer na vas čakajo okusne domače pripravljene jedi na žlico, sladki skutini štruklji, topel čaj in drugi napitki. Prav tako bo v času nočnega sankanja odprta tudi okrepčevalnica Skodla. 

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava, prav tako lahko sani rezervirate pri nas in sicer na booking@velikaplanina.si. Izposoja sani je 5€ v času nočnega sankanja. 


Nočno sankanje poteka v petek in soboto od 16. do 19. ure, zadnja nihalka v dolino odpelje ob 20. uri. 


Proge za tek na smučeh bodo urejene od petka do nedelje. Pričetek tekaške proge je pri gostilni Zeleni rob. Uporaba prog je brezplačna.
V soboto in nedeljo bo odprt tudi otroški zimski park in sicer med 10:00 in 16:00 uro. Najmlajše in mlade po srcu v parku čaka zabavni spust s snežnimi tubami. Vstop v otroški zimski park je brezplačen.