Sedmi protikonski paket omenja tudi šport

Nov paket državne pomoči v času epidemije prinaša tudi finančno pomoč države pri nakupu hitrih in PCR testov za testiranje športnikov, ki se udeležujejo uradnih tekmovanj pod okriljem mednarodnih športnih zvez, športnike, ki nastopajo na najvišjih ravneh tekmovanj pod okriljem nacionalnih panožnih zvez ter trenersko in drugo tekmovalno osebje, ki se udeležuje navedenih tekmovanj.

Upravičenec do izplačila pomoči so nacionalne panožne športne zveze, ki organizirajo tekmovanja oziroma nacionalne panožne športne zveze, katerih tekmovalci se udeležujejo tekmovanj. Za izplačilo tovrstne pomoči mora upravičenec preko eDavkov vložiti vlogo, in sicer najpozneje v tridesetih dneh od uveljavitve ZIUPOPDVE, ki je začel veljati 31.12.2020.

O #PKP7 v živo 7. januarja!

Katere rešitve iz #PKP7 so pomembne tudi za nevladne organizacije? Kako je z donacijami dohodnine? Kdo bo uvrščen na seznam upravičencev do donacij za leto 2020? Kaj prinašajo spremenjena pravila za povračilo nekritih fiksnih stroškov? Komu pripada krizni dodatek in kdaj ga morate izplačati? CNVOS-ova pravna svetovalka Petra Cilenšek bo v pravni posvetovalnici na Zoomu, ki bo v četrtek, 7. januarja ob 10. uri, razložila, kaj #PKP7 pomeni za nevladne organizacije, odgovarjala pa bo tudi na vaša vprašanja. Prijavite se na Delavnica: Kaj nevladnim organizacijam prinaša #PKP7? – cnvos.si.