Vabilo k redni telesni dejavnosti

Otroci, starši, babice in dedki! Ponovno je čas za šport in gibanje! Se spomnite, kako so spomladi naši vrhunski športniki, v sklopu akcije #trenirajdoma, pripravili serijo spletnih vadb? Preverite in izkoristite vaje na youtube kanalu Olimpijskega komiteja Slovenije in jih “oddelajte” doma ali v bližnji naravi. sami ali v družinskem krogu. V nadaljevanju pa vabimo k aktivnostim, na katere nas spodbujajo naša društva.

Virtualno za zdravo počutje – s ŠD Zadvor

Že nekaj časa imamo ugodne razmere za obiskovanje virtualnih vadb, kjer vaditelji prenašajo dobre misli in prijazne napotke preko ekranov, neposredno v vaše potilnice, to je dnevne sobe in ostale prostore, kjer se odvija vadba. Športno društvo Zadvor preko spleta prenaša dve vrsti vadb: jutranjo, da se zbudite in pilates, da se razgibate. O obeh več na www.sportnodrustvozadvor.si.

Vljudno vabljeni na rekreacijo !

Zvočni treningi z Urbanom Praprotnikom

Skupinska vadba v času ukrepov zaradi virusa ni dovoljenja, lahko pa jo, ob upoštevanju izolacijskih navodil, izvajate samostojno. Nekateri ste v tem že vešči, saj ste znanje pridobili bodisi na vadbi v klubu ali pridobili z nasveti s spleta oziroma iz knjig, veliko pa je še čistih začetnikov. V pomoč vam bodo morda čisto sveži in inovativni zvočni treningi, ki jih za začetnike in nadaljevalce pripravlja tekaški trener Urban Praprotnik. Na voljo so vsak teden, povezavo pa poiščite na www.urbanitekaci.com.

Migajte z Ribo (tudi na suhem)

V času, ko plavanje zaradi epidemije žal ni možno, je Športno društvo Riba pripravilo program vodene telovadbe, ki poteka preko Zoom-a. Telovadbo vodi trenerka Anja Koželj in ponuja funkcionalno vadbo, pilates ter kombinacijo joge in pilatesa. Več na www.riba-drustvo.si.

“Online” vadbe s Športom Ljubljana

Ker je fizična aktivnost zelo pomembna za naše splošno počutje in odpornost našega telesa, še posebej v trenutnih časih epidemije, je Javni zavod Šport Ljubljana pripravil vodene vadbe, ki so dosegljive preko spleta. Vadbe izvajajo strokovno usposobljene vaditeljice, ki jih obiskovalci Fitnesa Tivoli in Fitnesa Vič dobro poznate. Vsak teden lahko izberete vrsto vadbe in sledite navodilom vaditelja. Več na www.sport-ljubljana.si.

Prilagojena vadba za starejše

Ne glede na starost, v svoj dnevni utrip življenja vključite prilagojeno osebno telesno aktivnost, ki bo prispevala k ohranjanju potrebne življenjske energije in zdravja! Mestna zveza upokojencev Ljubljana je starejšim pripravila nekaj zanimivih in uporabnih navodil in jih objavila v zgibanki “Poišči svojo priložnost za gibanje tudi v zrelih letih“. Podrobnosti in še druge napotke objavljajo na www.mzu-lj.si.

Virtualna vadba z Gibom

Trenutno stanje je z omejitvijo gibanja in prepovedjo izvajanja skupinskih vadb ponovno poskrbelo, da za krepitev telega in uma redno skrbimo doma. Pri tem vam bomo tudi v tem jesenskem času v pomoč program Razgibajmo Ljubljano in ljubljanska društva, ki svoje znanje ponujajo preko spleta. Med njimi je tudi Športno društvo Gib, ki med drugim vabi na spletne vadbe za odrasle. Kako se jim pridružite, preverite na www.gib-sport.com.