Nove omejitve za šport in rekreacijo

Na konferenci za novinarje, sta ukrepe omejitev predstavila tudi ministra za gospodarski razvoj in šolstvo ter šport:

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek: “S petkom začnejo veljati omejitve preodaje blaga in storitev. V rumenih regijah se omeji število soeb v fitness centrih in frizerskih ter kozmetičnih salonih tako, da bo ene oseba na 20 m2 prostora. Še vedno bo mogoče o opravljati gostinske storitve. V rdečih conah bo prepovedana dejavnost fitnes centrov in gostinskih obratov. Kar pa ne velja za gostinske dejavnosti v nastanitvenih objektih, kot so hoteli, kampi…, vendar samo v za goste. Dovoljena bo sedežna postrežba in medsebojna razdalja do 1,5 metra. Dovoljena pa bo dostava hrane in pijače. V frizerskih in kozmetičnih salonih bo lahko le ena stranka.”

Ministrica za izobraževanje, znanost in kulturo Simona Kustec: “…Vse popoldanske aktivnosti in obšolske aktivnosti učencev v šolskih prostorih se v istem obdobju ne izvajajo, v zaprtih šolskih športnih objektih se izvedejo le športna tekmovanja in treningi za registrirane športnike in športnice….”

“Vlada je sprejela tudi odlok, s katerim je omejila število oseb v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih za izvajanje rekreativnih dejavnosti na področju skupinske vadbe na 20 kvadratnih metrov za posameznega športnika oz. udeleženca športne vadbe.”