100 EUR na prebivalca letno za šport v Sloveniji

Zavod za kulturne, mladinske in medijske projekte, Maribor, M24 je objavil intervju z našim predsednikom in prvim podpredsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, mag. Janezom Sodržnikom. 

O pobudi in prvem praznovanju praznika športa, mednarodnem vključevanju tudi rekreativnega športa in pomenu redne telesne dejavnosti kot najboljše zaščite in zdravila pred katerim koli virusom…

“Dan slovenskega športa, nov državni praznik, je doživel izredno dober odziv. Morda se sliši samozavestno, a smo to tudi pričakovali. Slovenski šport je tista dejavnost naše družbe, ki nas vselej poveže, krepi našo narodno zavest, domoljubje, ponos, nas veseli in združuje.

Pobuda, da slovenski šport dobi svoj praznik, je bila, vse od prve predstavitve, v vseh okoljih, kjer smo jo predstavili, izredno pozitivno sprejeta.

Vse to se je odrazilo tudi 23. septembra, ko smo praznik premierno praznovali. Odziv medijev je bil dober, številni politiki so ob prazniku čestitali preko družbenih omrežij, enako športniki in splošna javnost. Na e-poštni naslov smo v dneh pred praznikom in na sam praznik prejeli veliko sporočil, ki so sporočala, kaj so posamezne nacionalne in občinske športne zveze ter drugi pripravili javnosti ob prazniku in kako so ga obeležili. Ob premiernem praznovanju dneva slovenskega športa je v Sloveniji potekalo več kot 150 organiziranih dogodkov, otroci v šolah so tekli, starejši so se razgibavali s programom 1000 gibov, ljudi pa smo spodbujali k športnemu udejstvovanju tudi z on-line aktivnostmi.”

Nadaljevanje preberite na www.maribor24.si.