Planinski vestnik, september 2020

Po dvojni številki in poletju je svež Planinski vestnik spet z vami in tudi tokrat prinaša zanimive članke. Med njimi je uvodnik Mateje Pate, ki izpostavlja najpomembnejše znanje – znanje o podajanju prve pomoči.
Tema meseca je prav prva pomoč, še posebej v tem času korona virusa. Našli boste tudi praktične napotke oz. ABC prve pomoči, ko nesreča ne počiva.

Na intervju so povabili vršilko dolžnosti direktorice Gornjesavskega muzeja Jesenice Ireno Lačen Benedičič in se z njo pogovarjali o desetletnici Slovenskega planinskega muzeja, ki jo je SPM praznoval letošnjega avgusta. 

Drugi intervju pa vas popelje v Francijo, v kočo nad Chamonixom k najbolj kul oskrbnici Evelyne Giusto.

V rubriki Z nami na pot vabijo v impozantne narodne parke ameriškega jugozahoda, še posebej v Narodni park Zion v zvezni državi Utah in v Narodni park Yosemiti v zvezni državi Kalifornija.

Zanimiv je gorniški portret msgr Franca Setničarja, pregled interaktivnega planinskega zemljevida Hrvaške, vzgojni članek o prehodu s plastike v skalo, spominjamo se Albina Belarja in se potepamo po Patagoniji. 

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga poiščite v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.