Ljubljana MTB vikend

Ljubljana je ena izmed kolesarskih prestolnic – hkrati pa tudi prestolnica gorskega kolesarstva. Zakaj? Ker je v Ljubljani število ljubiteljev narašča že več let, ker je na vseh hribih in gorah okoli Ljubljane ogromno odličnih poti, vedno več pa se jih gradi in vzdržuje na račun žuljev cele vojske prostovoljcev in entuziastov, ker imamo že tri izvrstne KoloParke in še več jih bo zraslo, ker imamo mestno kolesarsko šolo v kateri je že 140 otrok, ker imamo društva, ki se organizirano prizadevajo za boljše poligone ter splošen dvig dostopnosti, kvalitete in ugleda celotne scene… In nenazadnje, ker imamo vse to praktično integrirano v mesto in se za razliko od večine večjih mest po vse to ne rabimo voziti z avtomobili. Samo sedeš na kolo, odfuraš svoj najljubši “trail” ter si nekaj minut kasneje že na zasluženi pijači ali sladoledu s prijatelji v mestu.

Ljubljana MTB Vikend bo od 18. do 20. septembra združil in poveličal vse to, predvsem pa oprl na prvo izmed zgoraj naštetih dejstev. Zato boste v treh dneh festivala predvsem kolesarili, na programu pa bo vse od organiziranih izletov do dirkaško začinjenih preizkušenj. Vsak bo našel nekaj zase in vsak bo imel priložnost spoznati nekaj novega.

Ljubljano kot odlično lokacijo za kolesarjenje ter hkrati tudi izhodišče za kolesarske počitnice v Sloveniji pa bo seveda predstavljena tudi tuji javnosti.

Program objavljajo na www.ljubljanamtbvikend.si.