Planinski vestnik, julij-avgust 2020

Dvojna številka Planinskega vestnika. Kot običajno je bogatejša z vzebino in s številom strani. Zaradi dopustov smo izšli že nekaj dni prej, in sicer 9. julija.

Tokrat ima Planinski vestnik dve temi meseca. Prva je v začetnem delu revije posvečena v spomin Tonetu Škarji. Mnogi Tonetovi kolegi in soplezalci so napisali svoje spomine nanj, res lepi zapisi. Druga tema za sredico je namenjena gorskim tekom. Za vsebino je poskrbel Dušan Škodič.

Tudi letos dvojno številko Vestnika krasi zložljiva trojna stran, tokrat s fotografijama razgleda z Weissmiesa in Kriških podov, ki ju je uredil naš tehnični urednik Emil Pevec.

V rubriki Z nami na pot vas v sredici vabijo na Kriške pode in na tamkajšnje vršace: na Bovški Gamsovec, Križ, Stenar in Razor.

Na intervju so povabili alpinista in gorskega vodnika Tomaža Jakofčiča, Olga Kolenc se je potepala nad Mangartskim sedlom, urednica Marta je izvedla raziskavo o predvojni sliki, urednica Mateja je objela drevesa, Igor Grabec je napisal zanimivo zgodbo o reševanju planinca Luigija, Matija Volontar je napisal še eno reportažo, tokrat o plezanju slovenske mladinske alpinistične reprezentace v Jordaniji, Miro Štebe pa o (nočnem) vzponu na Weissmies. V zaključku še nekaj krajših pestrih člankov, pa nasveti, kako koristiti turistične bone v planinskih kočah in o rezervaciji prenočevanja v kočah prek spleta.

Prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih. 
Srečno in pazite nase, varen korak!