“Igraj se z mano” gre naprej

Vse do nedelje, 7. 6. 2020 pod pokroviteljstvom varuha človekovih pravic poteka 14. Mednarodni inkluzivni festival Igraj se z mano, ki spodbuja socialno interakcijo. V številnih oblikah prvič poteka na spletu, v programu je mogoče sodelovati in ga spremljati tudi v živo. Mladim ustvarjalcem so se pridružila znana imena – za sodelovanje, solidarnost, spoštovanje, sprejemanje in skrb za drugega.

Festivalski program se je letos preselil na spletni oder in postal doslej edini inkluzivni virtualni festival pri nas. Svoje ključne značilnosti tako širi tudi v virtualni prostor, spodbuja socialno vključevanje oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi in osebami s posebnimi potrebami ter t. i. večinsko populacijo vseh generacij. Kot je povedal dr. Matej Rovšek, ravnatelj Centra Janeza Levca Ljubljana,   ostaja festival zvest svojim načelom sodelovanja, solidarnosti, spoštovanja, sprejemanja in skrbi za drugega. 

Tudi letošnji program temelji na aktivnem sodelovanju udeležencev, s širokim naborom sodobnih platform in aplikacij pa omogoča enostaven vstop v virtualni svet (Facebook, Zoom, Instagram, Tik Tok).

Med tednom je razdeljen na tri vsebinske sklope: jutranji napovednik v živo (LIVE Facebook), nato ogled plesnih in pevskih nastopov na Youtubu in Facebooku, ob 13.30 pa vsak dan sledijo raznolike interaktivne delavnice (FB live), v katerih gledalci sodelujejo v živo (preko aplikacije Zoom).

Pozno popoldne se prav tako v živo (FB live) zgodi interaktivni nastop čarovnice Bobi (interaktivno sodelovanje v igri poteka prek Zoom-a), dan se bo sklene z branjem pravljic v živo (FB live).

Več na www.igrajsezmano.eu.