Omilitev posledic epidemije v športu

Olimpijski komite Slovenije je v Državni zbor poslal pismo na temo pomoči zaposlenim v športu.

Kljub sprostitvi dela omejitev zaradi epidemije, sodijo zaposleni v športnih društvih in samozaposleni na področju športa še vedno med najbolj prizadete. Veljavne omejitve jim v večini primerov še vedno onemogočajo ponovni začetek izvajanja dejavnosti. Na OKS-u ocenjujejo, da več kot 5000 posameznikov v tem času nima zagotovljenih osnovnih sredstev za preživljanje.

Pričakovati je, oziroma se to že kaže, da se bo področje organiziranja športnih vadb in športnih prireditev po epidemiji, podobno kot področje turizma in gostinstva, na novo postavljalo še zelo dolgo časa, saj je neznank, oziroma negotovih dejstev glede popolne oživitve tega področja veliko.

Da bi zaposlenim v športnih društvih kot samozaposlenim na področju športa omogočili čim lažjo prilagoditev novim pogojem delovanja, oziroma poslovanja, Olimpijski komite Slovenije predlaga, da se v Zakonu o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije za državljane in gospodarstvo, ki ga bo v naslednjih dneh obravnaval Državni zbor RS, tudi za zaposlene v športnih društvih podaljša ukrep povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, kot je določen v drugem »proti korona« zakonu, in sicer vsaj do 30. 6. 2020, samozaposlenim na področju športa pa naj se za isto obdobje omogoči nadaljevanje prejemanja mesečnega temeljnega dohodka.

Celotno novico preberite na v katerem predlaga www.olympic.si.