Planinski vestnik, april 2020

V aprilski številki Planinskega vestnika so se v prvem delu revije posvetili športnemu plezanju včeraj, danes in jutri. Dejstvo je, da smo Slovenci plezalni narod, eden največjih na svetu in kljub vse večji priljubljenosti športa po zemeljski obli lahko korak z nami zadnja leta držijo le Japonci.

V pogovor so med črke in stavke povabili povabili Gorazda Hrena, trenerja športnega plezanja in selektorja slovenske reprezentance v športnem plezanju. Drugi intervju pa je z Michelom Piolajem, alpinistom, ki je postavil prvenstvene smeri v Grčiji, Turčiji, na Sardiniji, v Patagoniji, Pakistanu, Maleziji, Švici in seveda v masivu domačega Mont Blanca, pod katerim živi.

V rubriki Z nami na pot vabijo v Posavsko hribovje, na pohode v občini Ivančna Gorica, in sicer na Romanovo pot, Viridino pot, Pot dveh slapov in na Lavričevo pot. 

Zabeležili so smučarski spust z vrha Slovenije, pišejo o izgorelosti in kako blagodejni so učinki gora pri nabiranju duševnih moči.

Predstavljajo stalna sodelavca revije, ilustratorja Jerneja Myinta in varuhinjo slovenskega jezika Vero Šeško.

V Planinčkovem kotičku bodo najmlajši bralci brali napeto zgodbo o živalski (ne)sreči na Veliki planini, v raznih doživetjih z gora in po svetu so turno smučali v Tatrah, se potepali po Komni, pišejo o vodnikih do prve svetovne vojne, o 50-letnici evropskih pešpoti, o planinski zaobljubi, knjigah PZS v e-knjižnici in e-knjigarni Biblos in srčkanemu kotičku v krnskem pogorju.

Tokratna kolumna pa je napisana na aktualno temo o koronavirusu. 

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga poiščite v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.