Odlična novica za slovenski šport

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je napovedalo ukrepe za vnovičen zagon športa. Na podlagi priporočil Nacionalnega instituta za javno zdravje je pripravilo predlog novih ukrepov na področju športa, ki bi omogočilo vključevanje v vadbene in trenažne procese vsem registriranim športnikom.

Želja ministrstva je, da bi nova sprostitev omejitev na področju športa v času epidemije novega koronavirusa stopil v veljavo že s 1. majem. S tem bi pomembno pripomogli k vnovičnemu zagonu športa kot izjemno pomembnega dejavnika slovenske družbe, so zapisali.

Vlada je doslej sprejela ukrepe za sproščanje določenih omejitev za rekreativni šport. Tako so se z 20. aprilom odprla teniška in golf igrišča ter balinišča. A doslej še ni bilo jasno, kdaj bi s treningi lahko začeli vrhunski športniki.

Na sproščanje omejitev za vrhunski šport so v preteklih dneh opozorili pri Olimpijskem komiteju Slovenije. V svojih predlogih vladi za ukrepe za pomoč športu je OKS med drugim vključil priporočila za sproščanje po posameznih vrstah športov.