Pri OKS-ju sestavili predloge, kako naj država pomaga športu

Olimpijski komite Slovenije je pripravil 11 predlogov ukrepov za neposredno pomoč športu, saj je bila ta dejavnost zaradi pandemije novega koronavirusa povsem zaustavljena.

Predloge je sprejel tudi izvršni odbor OKS-ja na današnji videokonferenčni seji. Od začetka tedna jih je OKS usklajeval z direktoratom za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in jih bo sedaj posredoval vladi.

Potrebno je hitro ukrepanje
Mesečni strošek za plače je okrog pet milijonov evrov, najmanj 26 milijonov evrov pa je izpada prihodkov, ta pa se še povečuje in ga tudi po koncu epidemije ne bo mogoče nadomestiti. Zato je potrebno hitro ukrepanje. V prvem paketu pomoči vlade so bili ustrezno zajeti socialni in likvidnostni ukrepi za šport, le predlagani finančni zaradi izpada prihodkov še niso bilo sprejeti. Te smo vključili sedaj v predlog za naslednji paket vladnih ukrepov,” je pojasnil generalni sekretar OKS-ja Blaž Perko. Po njegovih besedah so nekateri izmed predlogov začasni, nekateri pa bi lahko veljali tudi po koncu pandemije.

Več na www.rtvslo.si.