Pismo predsednika OKS Bogdana Gabrovca

“V zadnjih tednih si OKS – ZŠZ močno prizadeva in aktivno sodeluje s predlogi interventnih ukrepov, ki bi lahko ublažili posledice epidemije v športu. V svojih predlogih skušamo izoblikovati konstruktivne predloge, ki se dotikajo vseh ravni športa in sicer športnikov, strokovnih delavcev v športu, športnih društev ter športnih zvez in združenj. Zelo se zavedamo občutljive situacije, v kateri smo se znašli. Podobno kot druga družbena področja opozarjamo in se borimo za zaščito ranljivih skupin ter računamo na pomoč države, ki naj bi pomagala pokriti izgubo zaradi prekinitve naših dejavnosti. Vodstvo OKS-ZŠZ meni, da mora organiziran šport v teh prizadevanjih delovati in nastopati enotno preko krovne organizacije, ki zastopa najširše športne interese.

Vabljeni ste tudi k posredovanju vaših konkretnih predlogov rešitev in mnenj, ki nam jih lahko vedno posredujete na naslov info@olympic.si. Tistim, ki ste v preteklih tednih to že storili, se zahvaljujemo. Zahvaljujemo se tudi preko 600 športnim zvezam in društvom, ki so izpolnili našo anketo glede izpada prihodkov in številu kadra! Pomembno je, da v dialogu z državo uporabljamo realne konkretne podatke. Vse prejete predloge in mnenja skrbno pregledamo in smiselno vključimo. Po potrebi bomo v tem tednu organizirali tudi video konferenco.

Za nadaljevanje naših prizadevanj in v podporo našim do sedaj predlaganim ukrepom vas obenem pozivamo, da vašo podporo tudi formalno izrazite in sicer s sporočilom na naš naslov: info@olympic.si.

Iskreno verjamemo, da bomo skupaj močnejši in dodaten izraz vaše podpore nam veliko pomeni.

Ostanite zdravi.

Športni pozdrav.