Projekt Zunaj – ideje za lepšo okolico

Če imate dobro idejo, nimate pa sredstev ali znanja, kako jo uresničiti, se prijavite k sodelovanju v projektu Zunaj. Lani so organizatorji uresničili deset idej, letos jih nameravajo petnajst.

Ekipi kulturnega društva Prostorož in Inštituta za politike prostora bosta ob podpori ljubljanske občine tudi letos uresničili projekt Zunaj. »Prebivalci in prebivalke mesta v svoji okolici pogosto opazijo drobne stvari, ki bi jih želeli spremeniti, da bo njihova soseska bolj prijetna in urejena po njihovi meri. Imajo ideje in čas, nimajo pa dovolj sredstev in znanja, da bi jih uresničili,« so pojasnili v Prostorožu in dodali, da s projektom Zunaj omogočajo prav to – uresničitev manjših lokalnih akcij, bodisi postavitev nogometnega gola ali novega koloparka… Letos bodo z nasveti, pomočjo pri organizaciji in kritjem do 800 evrov za nakup materialov pomagali uresničiti predvidoma petnajst najboljših prejetih predlogov.

Do 30. marca izpolnite spletno prijavnico in predstavite predloge. Do sredine aprila bo nato posebna komisija, ki jo bodo sestavljali predstavniki občine, Prostoroža in IPOP, izbrala najboljše predloge lokalnih akcij.

Lani je v akciji sodelovalo skoraj 400 občanov. (vir: Dnevnik)