Grem, greva, gremo na Orle

Orle ležijo na 453 metrov visokem hribu, ki je vzhodni podaljšek Golovca in sosed nekoliko višjega Molnika, dostopne iz številnih smeri in izhodišč: praktično iz centra Ljubljane po grebenu Golovca, z dolenjske strani iz Rudnika in Lavrice, s severa prek Urha, iz Zadvora, Podmolnika, Bizovika ali Hrušice, za iznajdljive in radovedne pa še po raznih drugih poteh.

Iz katerekoli smeri se že povzpnete do cilja, vas čaka svežina na krajšem, ne več kot dvournem pohodu. Čas vzpona lahko pohodnik poljubno skrajša ali podaljša, saj si smer vzpona in sestopa izbere vsak pohodnik sam.

Vse pohodniške poti, ki peljejo na Orle so primerne za rekreativce vseh starosti. Poleg žiga vas v Gostilnici Orle lahko pričaka okrepčilo ter razgled v vse smeri na okoliške hribe, Barje in del mesta, v jasnem pa do oddaljenih vršacev Kamniških, Karavank in Julijcev.

Športno društvo Zadvor vabi k redni hoji po Golovcu, Zadvorskem hribu in vseh ostalih poteh, ki pripeljejo na Orle. Tudi letos in spet s pomočjo zbiranja žigov v celoletni akciji, ki se je začela 1. januarja in bo trajala do zadnjega dne v decembru.

Kartonček za žige kupite v Gostilnici Orle.

Podrobno o programu preberite na sportnodrustvozadvor.si.