Vse, kar morate vedeti o zavarovanju električnega skiroja (oglasno sporočilo)

Uporaba električnega skiroja ima svoje prednosti. Z njim ste v mestu bolj hitri, omogoča vam fleksibilnost in ne zavzame veliko prostora. A če niste dovolj previdni, lahko prednost postane tudi slabost, večja hitrost pomeni tudi večjo možnost za nastanek poškodb in škode. Za katere se lahko zavarujete, kaj krije zavarovanje električnega skiroja, koliko stane in kje velja?

Zavarovanje električnega skiroja

Zavarujte se. Kljub temu, da zavarovanje električnih skirojev trenutno še ni obvezno, to ne pomeni, da za škodo, ki bi jo z vožnjo s skirojem povzročili drugim, niste odgovorni. Ste in škode so lahko visoke, sploh, če nekoga poškodujete.

Povprečna škoda iz zavarovanj splošne odgovornosti za poškodbe oseb se giblje med 3.000 in 4.000 evrov.

Zakaj bi tvegali in bili odgovorni za tovrstne zneske, ko pa se lahko zavarujete z Zavarovanjem odgovornosti in asistence kolesarjev ter uporabnikov posebnih prevoznih sredstev. Namreč druga zavarovanja take odgovornosti ne krijejo.

Med posebna prevozna sredstva sodijo skiroji, rolke, invalidski vozički ipd. Skupno jim je, da jih poganja uporabnik z lastno močjo oziroma imajo električen ali drug pogon, s katerim lahko dosežejo najvišjo hitrost 25 km/h in niso vozila po zakonu, ki ureja motorna vozila, in zato zanje zavarovanje odgovornosti ni obvezno.

Celoten članek preberite na vsebovredu.triglav.si.