Tekaške smučine v Stanežičah in na Bonovcu

Za tek ali pohod na smučeh potrebujete zelo malo: smuči, čevlje in palice, nekaj prostega časa, a veliko volje. Možnosti za take vrste rekreacijo letos (še) ni prav veliko, zato izkoristite razpoložljive možnosti v naši bližnji okolici.

Ljubljanskih tekaških smučin je v najboljših časih na voljo osem, trenutno pa je s pomočjo umetnega snega urejen 800 m dolg krog pri Stanežičah. Proga je pripravljena za klasičen in prost korak, do vključno torka, 14. januarja pa je uporaba brezplačna. Po tem datumu bo za uporabo potrebno plačilo 2 EUR za odrasle, za otroke do 10. leta starosti pa 1 EUR. V bližini je urejeno tudi sankališče. Tek na smučeh bo mogoč med 10. in 20. uro, v večernih urah pod reflektorji. V bližini so urejena parkirišča (P+R) in še pred vhodom na rugby igrišče, čisto blizu pa ustavi tudi avtobus LPP številka 1. Informacije: www.timingljubljana.si.

Še daljšo progo imajo z umetnim zasneževanjem urejeno v Preski pri Medvodah. Trenutno imajo približno sedemsto metrov dolgo progo za obe tehniki, ki jo vsako noč podaljšujejo. Poleg dnevnega teka, ponujajo tudi nočnega, med 17. in 21. uro. Uporaba smučin je plačljiva. Informacije: www.nordic-medvode.eu.

Stanje urejenosti smučarskih tekaških prog po Sloveniji sicer lahko spremljate na www.slovenskimaraton.com, razmere na smučiščih pa na strani snezni-telefon.si.