Svetovni kongres športa za vse 2021

Med 13. in 17. novembrom je Tokio gostil 26. svetovni kongres TAFISA (gre za vodilno svetovno organizacijo na področju športa za vse). Šesto udeležencev iz 74 držav je sodelovalo na številnih predavanjih, delavnicah in razpravah, ki so bile posvečene osredni temi kongresa: »Šport za vse skozi tradicijo in inovacijo«. Več o vsebinah in predstavitvah si preberite na www.olympic.si.

Prihodnji kongres bo leta 2021 potekal pri nas v Portorožu, zastavo organizatorja pa sta prevzela prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik in predsednik Športne unije Slovenije, Dejan Crnek.

Organizacija svetovnega kongresa je za nas izjemna priložnost za spoznavanje in prenos novih trendov na področju športa za vse in smernic svetovnih organizacij na tem področju. Kongresa se bodo udeležili strokovnjaki iz akademskega sveta in predstavniki mednarodnih organizacij, ki jim gibalna aktivnost vsakega posameznika predstavlja pomemben imperativ s ciljem promocije zdravega načina življenja s športom za visoko kakovost življenja.