Vabljeni na 50. sejem Narava – zdravje

Sejem za zdrav življenjski slog predstavlja svojo ponudbo preko vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra. Slogan 50. sejma je Uživaj zdravo! Uživaj zdravo! ne pomeni le uživanje lokalne, sveže, raznolike in zdrave hrane, ampak iskanje poti v sebi, naravi in sobivanju z drugimi, kako ponovno uživati življenje zdravo in v stiku z naravo.

Tam bomo tudi mi, program Razgibajmo Ljubljano:

Športna zveza Ljubljane – Miniolimpijada, Steklena dvorana GR, 23. do 25.10.2019, od 9. do 12. ure

Z gibalno neaktivnostjo tudi zdravje peša. Podatki raziskav kažejo, da slovenski otroci niso pri ravno najboljši kondiciji, povečuje se število otrok s prekomerno telesno težo, vse več pa jih prosti čas preživlja pred ekrani. Za šport moramo skrbeti od malih nog in na sejmu Narava zdravje predšolskim otrokom ponujamo Miniolimpijado. V okviru sejma Narava zdravje bomo pripravili tri športne dneve za predšolske otroke ljubljanskih vrtcev, ki se bodo preizkušali in spoznavali z različnimi športnimi panogami (judom, nogometom, plesom, gimnastiko…).

Institut za šport, Fakulteta za šport – meritve Ali sem fit?, Dvorana Kupola (Hala A) GR, 23. do 26.10.2019, od 9. do 19. ure

Bi želeli izvedeti kakšna ja vaša trenutna stopnja telesne pripravljenosti? Izkoristite priložnost in se nam pridružite na brezplačnih meritvah in svetovanju za gibalno nedejavne, manj dejavne in rekreativne športnike: veslaški trenažer, stisk pesti (ročni dinamometer ‐ največja sila stiska leve in desne roke), predklon, taping, ravnotežje (vse dni, ves čas), merjenje funkcij vratne hrbtenice (vse dni med 13. in 15. uro); predstavitev programa SloFit (predstavitev delovanja projekta), predstavitev izbranih knjig in revije Šport, posterji (FŠ, IŠ, IK, SloFit).

Društvo Šola zdravja – 1000 gibov, južna zunanja ploščad GR, 24.10.2019, od 11. do 12. ure (v primeru slabega vremena 25.10.2019)

Šola zdravja je celoletni program širjenja jutranje telesne dejavnosti na prostem. Če bi tudi vi radi kaj storili zase in svoje zdravje, poiščite najbližjo skupino »oranževcev« v svoji okolici in se jim pridružite. Morda bo pravi trenutek na sejmu Narava zdravje. Pridružite se nam!

Kulturno turistično društvo Proga 13, Prstometna organizacija Slovenije – predstavitev prstometa, južna zunanja ploščad GR, 23.10.2019, od 9. do 19. ure (v primeru slabega vremena 24.10.2019)

Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je moderna različica stare istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni pripomoček kamenje ali kakšen drug ploščat predmet. Cilj igre je vreči čim več ploščkov čim bliže balinčku. Priložnost, da se spoznate s tem športom in da preizkusite svojo natančnost, bo na sejmu Narava zdravje.

Program Razgibajmo Ljubljano sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.