Planinski vestnik, oktober 2019

V tej številki se v temi meseca posvečajo spletnim stranem, ki so danes nepogrešljivi del gorniškega vsakdana. Poimenovali so jo Na splet po nasvet oziroma virtualni sprehod po hribih, kjer predstavljajo različne gorniške spletne strani ter kakšne so prednosti in slabosti gorskega spleta.

Na intervju soo povabili Francija Savenca in uredništvo portala Gore-ljudje.

V rubriki Z nami na pot vabijo v sredogorje Karnijskih Alp, in sicer na Monte Monticello, Monte Vualt, Monta Dauda in Monte Rossa in Monte Taiet, kjer nogen vrh ne presega višino 1800 metrov.

Podajajo se tudi v svet brezpotij, pa s teleskopom opazovat nebo na Kredarici in objavljamo razlago o tem, da vsak elektronski zemljevid ni dober zemljevid.

Pišejo o pomenu dobre planinske opreme in kako so nanjo opozarjali v preteklosti, o umirjanju prometa v dolini Vrata, v Planinčkovem kotičku zgodbo pripoveduje planinska žlica, predstavljajo pa tudi peti družinski tabor v Bavšici.

Članek o oskrbništvu planinskih koč izzivu za mlade, kjer najdete številne izkušnje in krajše pogovore z oskrbniki planinskih koč, bo uporabljen kot dodatno gradivo tekmovalcem na državnem tekmovanju Mladina in gore 25. januarja 2020 v Spodnji Idriji.

V vzgoji ne spreglejte o poškodbah pri plezanju (kakšne so, kako ukrepati, kaj pa preventiva …) in pri vremenu o prepoznavanju oblakov.

Prijetno branje Planinskega vestnika!

Poiščite ga v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.

Srečno in varen korak na vseh vaših poteh!