Športna sobota v “Jami”

3. Dan športa v Jami

Na Vodovodni cesti 25 ali v tako imenovani znani »Jami« je tudi letos potekala športna prireditev 3. Dan športa v jami. Prireditev je potekala v soboto 05. oktobra od 09.00 do 13.00 ure. Tudi letos so na dogodku sodelovala društva in klubi, ki so člani Športne zveze Ljubljane in domujejo v tako imenovani »Jami« na Vodovodni cesti 25. Celotni športni dogodek je potekal zunaj na asfaltnem malo nogometnem in košarkarskem igrišču in na nogometnih igriščih z umetno travo. Na umetni travi so potekale nogometne tekme med mlajšimi selekcijami NK Olimpiji gostujočimi nogometnimi klubi.

ŠD Sokol Bežigrad se je prestavil z veteransko ekipo na bradlji, sledil je tudi odprti trening na mali prožni ponjavi in air traku.

Plesna šola Feniks je izvedla otvoritveni ples. Na otvoritvenem plesu so sodelovali vsi obiskovalci. Predstavila je tudi različne zvrsti plesa in osnovne plesne korake na katerem so lahko svoje plesno znanje preizkusil tudi obiskovalci.

Judo klub Bežigrad, se je predstavil z mlajšo selekcijo judoistov. Prikazali so osnovne padce, ki so osnova pri judu, nekaj osnovnih judo metov in nekaj končnih prijemov. Kot na vsakem treningu juda so tudi na tem sledile judo borbe. Sledil je odprti trening juda na katerem so se lahko osnovnih padcev in prijemov naučili tudi obiskovalci.

Festival športa in rekreacije starejših

Letos je v »Jami« poleg dogodka 3. Dan športa v jami vzporedno potekal še Festival športa in rekreacije starejših, ki je prav tako potekal na zunanjem nogometnem in košarkarskem igrišču. Mestna zveza upokojencev Ljubljana je skupaj z dnevnimi centri in svojimi člani na dogodku organizirala tekmovanje v balinanju, prstometu, igri štrbunk, na galeriji Športnega centra Triglav je potekalo tekmovanje v šahu, v dvorani pa je potekalo tekmovanje v pikadu in namiznem tenisu. Na Staničevi pa so se pomerili v kegljanje.

Na prireditvi pa je sodelovalo tudi Društvo šola zdravja, ki zjutraj izvajalo jutranjo telovadbo.

Na koncu tekmovanja so tekmovalci prejeli tudi medalje za sodelovanje.