Vabljeni na kolesarsko rekreacijo

Kolesarjenje dobro vpliva na dušo in telo. Na kolesu zgubljamo kalorije, krepimo mišice, nižamo (pre)visok krvni pritisk, zmanjšujemo stres… S kolesa so razgledi lepši, peljemo se lahko tako hitro, kot zmoremo, ustavimo se tam, kjer hočemo. Kolesari lahko (skoraj) vsak, ne glede na starost. Vseeno pa potrebujemo precej vztrajnosti in volje, še posebej, ker nam veter vedno piha nasproti. Potrebujemo tudi nekaj spretnosti in veliko pozornosti, saj nam ovir na poti nikoli ne zmanjka.

V Ljubljani je skoraj nešteto poti in povezav, ki jih ljubiteljski kolesarji uporabljamo za nabiranje kilometrov in višinskih metrov ter utapljanje kalorij v lastnem znoju. Vsak bo izbral sebi primerno, v programu Razgibajmo Ljubljano pa dobite razlog za udeležbo na kar štirih sezonskih akcijah. Žige lahko v kartončkih zbirate na poteh okoli Ljubljane, na desetih izbranih vrhovih okoli mesta, na vzponih na Orle ter z družinsko vožnjo po Ljubljanskem barju.

Kartončki za zbiranje žigov so brezplačno na voljo v obeh ljubljanskih TIC-ih, v dveh Potniških centrih LPP in v Športnem centru Triglav. Na koncu sezone pripravimo srečanje udeležencev, z žrebanjem lepih in uporabnih nagrad.

Več o akcijah izveste na www.kd-lpp.si.

 

Akcije, ki jih izvaja Kolesarsko društvo LPP, sodijo v program Razgibajmo Ljubljano, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.