Planinski vestnik, september 2019

Planinski vestnik je zopet tu. Znova bo razveselil številne bralce, planince, turne kolesarje, gornike, alpiniste, ljubitelje narave in gora.

V njem vas čakajo številnimi zanimivi članki, že v uvodniku pa Mateja Pate opozori tudi na primerno obnašanje v naših gorah in na planinskih poteh.

Tema meseca je 40 let šole v Manangu, o kateri so svoje spomine zapisali številni pisci – tisti, ki so v tej šoli tudi aktivno sodelovali in s svojim znanjem usposobili številne slušatelje.

Na intervju so povabili gorskega vodnika Ludovica Ravanela, 37-letnega domačina iz družine slavnih chamoniških gorskih vodnikov. Družinsko strast do gora nadaljuje na znanstvenem področju. Raziskuje skalne podore, vpliv segrevanja ozračja na taljenje permafrostain posledice le-tega.

Pogovarjali so se tudi s Hervéjem Barmassom, vrhunskim italijanskim alpinistom in gorskim vodnikom, ki se od malih nog podi po strminah v zavetju mogočnega Cervina.

V rubriki Z nami na pot vabijo na družinska potepanja po Ziljski dolini in na bližnje vrhove.

Aljaž Anderle je pripravil test aplikacij  – telefon kot karta in kompas, podajajo se na geo izlet in v gore na Češko. Sledijo tudi stalne rubrike: literatura, novice iz vertikale, športnoplezalne novice, planinska organizacija, novice, film in v spomin…

Prijetno branje Planinskega vestnika!

Poiščite ga v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.