Evropski teden športne medicine – ceneje za Razgibajmo Ljubljano!

Med 3. in 5. oktobrom se bo v Portorožu odvijal 11. evropski kongres športne medicine (EFSMA), ki ga bo prvič gostila Slovenija. Glavni temi kongresa sta pomoč zdravim mladim športnikom in vadba na recept kot preventiva za zdravje in kot terapija. Kongres je namenjen vsem, ki se kakorkoli ukvarjajo s področjem športne medicine.

Organizatorji so pripravili vsebinsko multidisciplinaren kongres, zato pričakujejo udeležbo specialistov in specializantov medicine dela, prometa in športa, pediatrije, družinske medicine, ortopedije, travmatologije in tudi zdravnike vseh drugih specialnosti, ki se srečujejo z mladimi športniki, ali želijo telesno vadbo uporabljati kot obliko »zdravila« za zdravljenje kroničnih nenalezljivih bolezni. Pričakujejo tudi fizioterapevte, kineziologe in trenerje, športne znanstvenike, mlade zdravnike in študente medicine in športa.

Program najdete na www.efsma2019.eu, za ljubljanska društva, ki sodelujejo v programu Razgibajmo Ljubljano, pa ponujajo posebno ceno prijavnine, ki velja do sobote, 28. septembra, do 24. ure. V prijavni obrazec, za popust vpišite kodo: Razgibajmo Ljubljano.