Uspeh ljubljanskih taekwondoistov na SP

V bolgarskem Plovdivu je med 24. in 31. avgustom 2019 potekalo 21. svetovno prvenstvo v ITF taekwondo-ju za mladince, člane in veterane, na katerem je 970 tekmovalcev iz 75 držav v več kot 2000 nastopih merilo znanje in moči v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

V petnajstčlanski izbrani vrsti je imel tudi ljubljanski Taekwon-do klub Škorpijon svoje predstavnike – Nino Binter, Sašo Sirše in Ismeta Ičanovića, ki so izpolnili zadane cilje, saj so skupno domov prinesli kar pet odličij – dve zlati, dve srebrni in eno bronasto medaljo.


Prvič je na članskem svetovnem prvenstvu nastopila Nina Binter in se že povzpela na oder za zmagovalke. Binterjeva je v borbah do 67 kg najprej v svoji tekmovalni skupini premagala Čehinjo in Grkinjo in se nato v četrtfinalu uspešno pomerila tudi z Ukrajinko. V polfinalni borbi je bila boljša Argentinka, tako da je Binterjeva zaključila letošnje svetovno prvenstvo z odličnim 3. mestom.

Za odličen rezultat je poskrbela tudi Saša Sirše, ki si je priborila edini finalni nastop v članski kategoriji. Siršetova si je v svoji tekmovalni skupini po zmagah nad Čehinjo in Bangaleševko zagotovila napredovanje v polfinale, kjer je brez težav nadvladala tudi Rusinjo. V finalni borbi pa se je pomerila z Grkinjo, ki je na koncu, tako kot na letošnjem evropskem prvenstvu, tudi slavila zmago. Siršetova je z osvojitvijo naslova svetovne podprvakinje izenačila svojo najboljšo uvrstitev s svetovnih prvenstev – 2. mesto iz leta 2013.

Tretje prvenstvo v veteranski zlati kategoriji je bilo zelo uspešno tudi za Ismeta Ičanoviča, ki je tretjič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka v borbah do 80 kg. Ičanović je suvereno upravičil naziv favorita, saj je brez težav opravil z Argentincem, Angležem in Mongolcem.

Veteranska ekipa (Peter Landeker, Ismet Ičanovič, Simon Jan in Muhamed Baltič) je ponovno poskrbela za navdušenje v športni dvorani, saj so si četrtič zapored priborili naslov svetovnih prvakov v ekipnih borbah. Za najvišjo stopničko je bilo potrebno premagati Irce, Angleže, Čehe in Japonce. Prav tako je veteranska ekipa po zmagah nad Argentinci in Irci osvojila srebrno medaljo v ekipnih formah.

vir:Mojaobcina.si Ljubljana