Še vedno: pazljivo v gore!


OPOZORILO VSEM OBISKOVALCEM NAŠIH GORA!

Visoke poletne temperature v dolini so v zadnjem času zavedle marsikaterega obiskovalca naših gora. Mnogim opozorilom in nasvetom navkljub, ki odsvetujejo obisk visokogorja se je ponesrečilo mnogo gornikov. Nekateri so zaradi poškodb na žalost v naših gorah pustili tudi svoja življenja. Zato še enkrat več opozarjamo, da so v Julijskih Alpah razmere še vedno zimske!

V visokogorje se odpravite samo in izključno le kondicijsko dobro pripravljeni, vajeni gorništva v zahtevnih razmerah in primerno opremljeni. Med obvezno opremo spadajo dobra alpinistična obutev, dereze in cepin. Pred odhodom se nujno pozanimajte o trenutnih razmerah, količini snega, obvestite svojce o svojem odhodu, hodite le po označenih poteh in priporočljivo je, da se v gore  ne odpravite sami. Najbolje pa bo, če ne boste precenjevali svojih sposobnosti in najeli gorskega vodnika!

V kolikor boste potrebovali pomoč, ne oklevajte in pokličite telefonsko številko 112 in 113. Vse obiskovalce naših gora opozarjamo, da dosledno upoštevajo nasvete in se prilagajajo razmeram. Le te so namreč tukaj že tisočletja in bodo tukaj tudi jutri, vas pa v najslabšem primeru in ob neupoštevanju navodil, že danes ne bo več!