Ponudba poletnih počitnic

Ljubljanska društva in klubi bodo v naslednjih treh mesecih poskrbeli za poletne aktivnosti predvsem osnovnošolske mladine, nekaj tečajev pa bo namenjenih tudi odraslim.

Šport Ljubljana v tivolskem bazenu med vadbeno sezono ponuja plavalne tečaje za odrasle neplavalce, v prihodnjih tednih pa pripravlja po pet dopoldanskih ali celodnevnih terminov na kopališčih Kolezija in Kodeljevo. Informacije: www.sport-ljubljana.si.

Plavalni klub Olimpija in Atletski klub Olimpija na kopališču Kodeljevo in na atletskem stadionu Slovan organizirata »Poletno plavalno in atletsko šolo Olimpija«. Razpisanih je osem enotedenskih terminov, otroci pa se bodo s pomočjo trenerjev in vaditeljev učili ključnih elementov dveh bazičnih športov – atletike in plavanja. Informacije: pk-olimpija.si, www.atletski-klub-olimpija.si.

Kot ribice boste plavali, če se boste junija, julija ali avgusta udeležili intenzivnih tečajev plavanja pri Športnem društvu Riba. Za otroke pripravljajo devet petdnevnih zabavnih dopoldanskih ali celodnevnih terminov v in ob bazenu na Kodeljevem, odraslim plavalcem in neplavalcem pa namenjajo intenzivne plavalne tečaje ter vodeno rekreativno plavanje za izboljšanje kondicije in tehnike. Programi bodo potekali na Kodeljevem in Iliriji. Informacije: www.riba-drustvo.si.

Stoletna tradicija učenja plavanja zagotavlja kakovost pri Plavalnem klubu Ilirija. Odraslim bodo čez poletje ponudili dva tečaja, namenjena začetnikom, ki si želijo samozavestnega gibanja v vodi in se naučiti osnovnih tehnik. Za otroke pa bodo pripravili pet desetdnevnih tečajev, na katerih ne bodo le plavali. Informacije: www.plavalniklub-ilirija.si.

Intenzivne plavalne tečaje junija in julija za otroke ponujajo tudi v 20-metrskem bazenu v ŠUS Eurofitnesu na Vodnikovi cesti 155. Tečaji v času trajanja vključujejo še uporabo dveh dvoran za fitnes za spremljevalce otrok. Informacije: www.sus-eurofitness.si.

Brezskrbne počitnice v vodi in ob njej bodo otrokom privoščili v mestnem kopališču Laguna na Šternu. Luka šport tam pripravlja šest počitniških celodnevnih ali dopoldanskih tečajev. Informacije: www.plavalne-pocitnice.si.

Da znanje plavanja ni nikoli tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše, menijo v Vodnem mestu Atlantis. Tam pripravljajo tečaje tako za mlade, kot tudi za odrasle in starejše neplavalce oziroma za vse, ki želijo nadgraditi tehniko. Poleti pa se bodo v sedmih terminih posvetili predvsem mladini do 15 leta starosti. Informacije: www.atlantis-vodnomesto.si.

Za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami bo čez poletje poskrbljeno za redne gibalne dejavnosti s pomočjo Društva za kulturo inkluzije. To bo v počitniško varstvo vpletlo tudi plavalne dejavnosti na bazenih Vodnega mesta Atlantis. Informacije: www.drustvozakulturoinkluzije.eu.

Vrhunski športnik in svetovni rekorder v potapljanju Samo Jeranko 11. junija študente in odrasle vabi na tečaj prostega potapljanja, kjer boste zgradili trdne temelje za varno prosto potapljanje do globine dvajset metrov. Teoretični del in nekaj prakse boste osvojili ob in v bazenu Fakultete za šport, kasneje pa tudi na morju. Informacije: www.apnea.si.

Savske brzice pri Tacnu bodo počitniški poligon za otroke, starejše od sedem let. Šola kajaka Kajak kanu kluba Tacen bodo čez poletje potekale v dveh dvotedenskih popoldanskih terminih, z začetkom na poligonu Kajak kanu centra Tacen. Informacije: kajak-tacen.si.

Vas zanima me vse o poletni šoli ritmične gimnastike Že šesto leto zapored jo organizira Klub za ritmično gimnastiko TiM. Namenjena je vsem deklicam in tistim, ki bodo šolarke postale to jesen. Predznanje ritmične gimnastike ni obvezno, zato lahko pridejo tudi prijateljice, sosede, sestrice in sestrične. Počitnice potekajo v dveh terminih, več informacij pa dobite na krgtim.si.