100 supov za čiste reke in manj odpadkov

Bananaway in Hitradio Antena sta 26.5.2019 izvedla rekreativno-okoljevarstveni projekt 100 Supov na Ljubljanici, množično okoljevarstveno druženje suparjev iz cele Slovenije, ki jim ni vseeno za onesnažene vode.

Ljubljanska Špica je v nedeljo dopoldan gostila štart in zaključek tretje izdaje vsakoletnega projekta, katerega cilj je promocija rekreacije, zdravega načina življenja in skrb za okolje. Zbralo se je 102 suparjev iz cele Slovenije in v skupini odveslalo skozi center Ljubljane do Zmajskega mosta in nazaj, kjer so jih glasno spodbujali številni mimoidoči meščani, turisti, pa tudi nedeljsko nasmejani župan Zoran Janković.

Namen pobude 100 supov na Ljubljanici, ki nikakor ni omejena le na prestolnico, je ljudi spodbuditi k razmisleku o prekomerni proizvodnji smeti, iskanju sistemskih rešitev v družbi, za njihovo zmanjšanje ter aktiviracija suparjev, da med rekreacijo poberejo opažene smeti iz vode in tako spotoma naredijo še kaj dobrega za naravo.

Partnerji projekta so Mestna občina Ljubljana, Hitradio antena, Ekologi brez meja, Razgibajmo Ljubljano, Špica in Hofer.