Pohod humanosti

Osmega maja praznujemo svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca. S tem dnevom se prične tudi Teden Rdečega križa, v katerem območna združenja RKS po vsej Sloveniji pripravijo številne dogodke, s katerimi želijo širši javnosti približati svoje delovanje, opozarjati na pomen prostovoljstva, človekoljubja in partnerstva. Želijo navdihniti mlade, da se aktivno vključijo v naše dejavnosti in okrepijo naše prostovoljske vrste.

V petek, 10. maja pa bodo v okviru praznovanja pripravili tudi dobrodelen pohod, ki se bo ob 9. uri začel pred Humanitarnim centrom RKS-OZ Ljubljana, Tržaška 132.

Pot vas bo vodila po POTI RDEČEGA KRIŽA (KT-1 Vič) in nadaljevali po Poti spomina in tovarištva vse do Koseškega bajerja (KT-2 Šiška) ter nazaj. Ob prihodu na cilj vam bomo postregli s toplo malico.

Startnina bo v obliki donacije hrane ali izdelkov za higieno, čokoladni namazi, čokolino, kosmiči, marmelada, med, čokolada, konzervirana hrana; sadje, zelenjava, tunina, pašteta, zobna pasta, zobne ščetke, milo, šamponi, higienski vložki, tamponi ali pošljite SMS s ključno besedo LJUDEM na 1919 in donirajte 1 eur “POMAGAJMO LJUDEM NAŠEGA MESTA”

Vse zbrane donacije bodo namenili prejemnikom pomoči Rdečega križa. HVALA!

Podrobnosti objavljajo na www.rdecikrizljubljana.si.