Pridružite se Evropskemu tednu športa 2019 – zadnji poziv

Olimpijski komite Slovenije vabi športne organizacije, da se vključite v Evropski teden športa, ki lahko pomeni dobro priložnost za promocijo in predstavitev vsem, ki bi jih želeli spodbuditi k telesni aktivnosti.

Evropskemu tednu športa, ki ga po vsej Evropi obeležujemo med 23. in 30. septembrom, se tudi letos pridružuje Slovenija. Projekt je iniciativa Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljanke in državljane, da so gibalno aktivni. Ne le v tem tednu, temveč vse leto. Predvsem želijo spodbuditi tiste skupine, ki gibalne dejavnosti ne vključujejo v svoj vsakdan in s tem ogrožajo svoje zdravje ter dobro počutje.

Vabijo vas, da se jim pridružite, saj so prepričani, da Evropski teden športa lahko pomeni dobro priložnost predvsem za vse, ki ponujate programe športnorekreativne vadbe.

Na Olimpijskem komiteju Slovenije-Združenju športnih zvez (nacionalni koordinator projekta) so letos kot osrednjo temo izbrali Šport je zdravje in kot glavno promocijsko kampanjo Evropskega tedna športa oblikovali akcijo s sloganom »Bodi aktiven, bodi zdrav«. Vsem posameznikom, ki jih bodo s kampanjo uspešno nagovorili, želijo omogočiti enomesečno brezplačno vadbo ter jih seveda prepričati, da vadijo tudi kasneje. V tem vidijo priložnosti, da še neaktivne spodbudimo k redni vadbi, jih vključimo v strokovno vodeno vadbo v organiziranih okoljih preko celega leta, kar za vas, ki se nam boste pridružili, lahko pomeni pridobitev novih članov in dolgoročno tudi višjih prihodkov.

Pomemben partner kampanje je družba Mercator, ki v projekt vstopa s svojim sistemom programa zvestobe (zbiranje nalepk z nakupi v avgustu in septembru). S tem so pridobili izredno pomemben komunikacijski kanal in seveda široko promocijo za vse, ki se jim boste pridružili.

Kako lahko sodelujete?

  • želite pridobiti nove člane (vadeče)
  • organizirate športnorekreativno vadbo, ki poteka 1-2 krat tedensko (lahko tudi več)
  • vadbo vodi strokovni kader (diplomant fakultete športne smeri ali strokovno usposobljen športni delavec)
  • omogočite novemu vadečemu 1 mesec brezplačne vadbe

 

Vsem, ki se nam boste pridružili, bomo skupaj z vsemi partnerji projekta (Mercator, mreža medijev, kanali OKS-ZŠZ, idr.) zagotovili primerno promocijo. Program vadbe pa lahko iz sredstev projekta tudi finančno podpremo (naknadni dogovor).

Kratka predstavitev predvidene časovnice aktivnosti:

  • marec 2019: ustvarjanje mreže ponudnikov športnorekreativne vodene vadbe
  • avgust – 23. september 2019: zbiranje nalepk z nakupi v poslovalnicah in trgovskih centrih Mercator
  • – 30. september 2019: vnovčenje nalepk v poslovalnicah in trgovskih centrih Mercator, to je
  • izdajanje voucherjev za 1-mesečno brezplačno vadbo
  • oktober – december 2019: vnovčenje voucherja pri kateremkoli ponudniku športne vadbe, ki boste pristopili k projektu

 

Rok za prijavo preko spletne prijavnice je 31. marec 2019.

Informacije: sportzavse@olympic.si, 01 230 60 06.