Ljubljanski taekwondoisti odlični na Evropskem prvenstvu 2019

V italijanskem Riminiju je v začetku aprila potekalo IX. otroško, XXV. mladinsko, XXXIV. člansko in XI. veteransko Evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo preko 800 tekmovalcev iz več kot tridesetih evropskih držav. Tekmovalci so  se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki. Slovenski taekwodoisti so se odlično izkazali in osvojili štiri zlate, pet srebrnih in štiri bronaste medalje.

Poleg ostalih slovenskih reprezentantov je na evropskem prvenstvu tekmovalo tudi sedem tekmovalcev ljubljanskega Taekwon-do kluba Škorpijon Nina Binter (članice forme črni pas II. DAN, borbe do 67 kg), David Novak (dečki forme črni pas I. DAN, borbe do 60 kg), Tiana Janković (starejše maldinke forme črni pas II. DAN, borbe do 64 kg), Katarina Sandić (starejše mladinke forme črni pas I. DAN, borbe do 70 kg), Saša Sirše (članice forme črni pas IV. DAN, borbe do 77 kg), Valteja Trotovšek (starejše mladinke borbe do 64 kg) ter Ismet Ičanović (ekipne forme, borbe in test moči). Člani Taekwon-do kluba Škorpijon so osvojili po eno zlato in srebrno ter dve bronasti medalji.

V kategoriji članic si je naslov evropske podprvakinje v borbah do 77 kg priborila Saša Sirše, osvojila pa je tudi bronasto medaljo v kategoriji članice forme črni pas IV. DAN. Bron si je med članicami v borbah do 67 kg priborila tudi Nina Binter.

Veterani Peter Landeker, Ismet Ičanović, Simon Jan in Muhamed Baltić so ponovno poskrbeli, da je v dvorani zadonela slovenska himna. Letos so nastopili samo v ekipnih kategorijah in osvojili naslov ekipnih evropskih prvakov v borbah.

Kljub dobrim predstavam je nekoliko športne sreče zmanjkalo tekmovalcem Davidu Novaku, Tiani Janković, Valteji Trotovšek in Katarini Sandić, katere je od polfinala ločila po ena ali dve zmagi.

V soboto, 18. maja bo v ljubljanski dvorani Športni center Triglav pod taktirko Taekwo-do kluba Škorpijon potekala mednarodna tekma »17. ITF Taekwon-do Championship Ljubljana Open 2019«. V sklopu tekmovanja bodo ta dan potekale tudi Športne igre mladih, ki jih Športna zveza Ljubljane skupaj z Taekwon-do klubom Škorpijon izvaja že vrsto let.

Vsem tekmovalcem čestitamo za osvojena mesta na Evropskem prvenstvu 2019.