Izšel je aprilski Planinski vestnik

Tema meseca je namenjena daljinskim potem, kjer pišemo o doživljanju takih poti, o različnih izkušnjah na Slovenski planinski poti, pa o spoznavanju Alp v enem kosu – o poteh Via Alpina, o poti Via Adriatica in dolgi alpski transverzali. Predstavljajo vse poti, ki potekajo tudi po našem ozemlju in poti v neposredni bližini, ter njihove značilnosti.

Preberite si intervjuja s Hansjörgom Auerjem, avstrijskim alpinistom, učiteljem športa in matematike, in pisateljem, ki je letos obiskal 13. festival gorniškega filma v Ljubljani. V krajšem pogovoru predstavljamo tudi Živo Tavčar, ki je bila lani ena izmed udeležencev pohoda po 620 kilometrov dolgi alpski transverzali od Ženevskega jezera do obale Sredozemskega morja, kjer je izbrano skupino vsak dan spremljala filmska ekipa kot v resničnostnem šovu.

V rubriki Z nami na pot vabijo v svet nad Kropo, na Vodiško planino. Nanjo se lahko povzpnemo z različnih strani – in te tudi opisujejo v tokratni sredici.

Podajajo se še na števine potepe in plezanja, med njimi v Furlanske Dolomite, z gorskim kolesom pa so prečili Skalno gorovje.

Pišejo o tekmovanju Mladina in gore, ki je letos praznovalo trideset let, o doživetju zimskega vzpona na Triglav in turnega smučanja s Kanjavca. V vzgoji so se lotili treninga športnega plezanja – tudi za rekreativce, pri zdravju pa predstavljamo športna očala z dioptrijo. Ne spreglejte Planinčkovega kotička s frfotavim gospodom netopirjem, debate z okrogle mize o klinih in svedrovcih ter o dveh naših zavarovanih cvetlicah, ki pospešeno izginjata.

Sledijo stalne rubrike: literatura, novice iz vertikale, športnoplezalne novice, planinska organizacija, novice, v spomin.

 

Planinski vestnin dobite v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.