34. Mednarodni judo turnir Bežigrad Open 2019

V soboto, 30.03.2019 bo v dvorani Športni center Triglav potekal že tradicionalni 34. Mednarodni judo turnir Bežigrad Open 2019. Tudi letošnjega bežigrajskega judo turnirja se bodo udeležile tekmovalke in tekmovalci iz različnih držav, Hrvaške, Bosne, Srbije, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke, Azerbajdžana, Ukrajine, seveda pa bodo na turnirju nastopali tudi judoisti iz slovenskih klubov.

Na turnirju se bodo tekmovalke in tekmovalci pomerili v treh starostnih kategorijah. Turnir se bo pričel ob 08.00 uri z tehtanjem kategorij mlajših deklic in dečkov (U12), sledila bo kategorija starejših deklic in dečkov (U14). V drugem delu tekmovalnega dne pa bodo nastopile mlajše kadetinje in mlajši kadeti (U16). Rezultati vseh starostnih kategorij se upoštevajo v skupnem seštevku za slovenski pokal. Prvi štirje tekmovalci v vseh kategorijah bodo prejeli medalje, pokal pa bodo tako kot vsako leto do sedaj prejele tudi najboljše ekipe v vsaki starostni kategoriji, pokal pa prejme tudi najboljša ekipa na turnirju. V nedeljo bodo v sklopu Mednarodnega turnirja v dvorani BUBA na Vodovodni cesti potekale skupne borbene priprave v vseh starostnih kategorijah.

Judo turnir Bežigrad Open velja v Evropi, kot eden izmed močnejših judo turnirjev v svoji starostni kategoriji, zanimivih borb tudi letos ne bo manjkalo zato vse ljubitelje juda vabimo v soboto na ogled borb. Propozicije tekmovanja si lahko ogledate na naslednji povezavi Bezigrad Open 2019