Formaraton = 8-urni dobrodelni tek

“Vsak korak in kilometer šteje”, pravijo organizatorji že enajstega dobrodelnega dogodka, ki bo v soboto, 20. aprila potekal v ljubljanskem parku Tivoli.Posebnost teka je, da si vsak udeleženec uro starta in razdaljo, ki jo namerava preteči, določi sam. Na voljo bodo ure med 9. in 17.00, tečete pa lahko torej ves čas, morda le en krog, vmes lahko tek tudi prekinete in se na stezo vrnete kasneje.
ahko tek tudi prekinejo, si oddahnejo in nato nadaljujejo pot,” pojasnjuje Jure Košir, organizator Formaratona, ki napoveduje pravi družabni dogodek, kjer bo poskrbljeno tako za druženje kot tudi dobro rekreacijo, med vsemi udeleženci pa bodo izžrebali tudi vikend paket v Portorožu za vso družino.

Zgolj za orientacijo, zmagovalci Formaratona v osmih urah pretečejo tudi do sto kilometrov. “Kar nekaj tekačev je, ki vsako leto dosegajo izjemne razdalje, seveda pa so na Formaraton vabljeni tudi tisti, ki zmorejo ‘le’ dvokilometrski krog,” pravi Košir.

Tekači so lani pretekli kar 12.190,992 kilometra, Košir, ki računa na udeležbo vsaj 700 tekačev, pa upa, da jih bodo letos zmogli še več.

Rok za prijavo na Formaraton se izteče v petek. Prijavnina je 15 evrov, na dan prireditve pa 20. Prijave sprejemajo na po spletu ali v soboto, 19. 4., na kraju dogodka.

Formaraton bo trajal od 9. do 17. ure, štart in cilj bosta za bazenom Centralnega kopališča Tivoli.