Začetek priprav na Ljubljanski maraton bo 1. aprila

Tekaški treningi bodo zajemali intervalne, dolge, lahkotne, stadionske, v hrib, hitre, urbane teke in teke v naravi. Pazili bomo na tehniko teka in se celostno pripravljali, da bo tek skozi celo obdobje užitek, na maratonu pa veselje. Funkcionalni treningi se bodo izmenjevali na način, da bo enkrat trening za moč v obliki krožne vadbe, naslednjič pa bo trening v obliki razteznih vaj, boljše koordinacije telesa, mobilnosti, vaj za propriocepcijo, stabilizacijo, v smer preventivne zaščite pred poškodbami.

V sklopu projekta Priprave bodo udeleženci deležni treh treningov tedensko (2x tekaški in 1x funkcionalni trening). Na vsaki lokaciji so 3 tekaški trenerji za 3 težavnostne skupine, tekaška vadba je prilagojena vašim sposobnostim.

Na uradne tekaške priprave na največji tekaški spektakel v Sloveniji se uradno prijavite na strani ljmaratonpriprave.si.

Omenjene priprave so plačljive, a pozor: organizatorji načrtujejo tudi dva brezplačna 30-urna programa. Bodite pozorni na razpis, ki bo pripravljen do pomladi.