5. dnevi prava zasebnosti in svobode izražanja

Info hiša v sodelovanju z Uradnim listom RS, 18. in 19.  aprila na Bledu pripravlja konferenco, ki je namenjena vodilnim osebam (tudi) v športnih organizacijah in tistim, ki neposredno skrbijo za varstvo podatkov.

GDPR v letu 2019 ni več novost, težava je v njeni implementaciji. Različne prakse in tolmačenja uredbe predstavljajo velik izziv ne le za pooblaščene osebe za varstvo podatkov, pač pa tudi za upravljavce in nadzorne organe. Na trgu je še vedno ogromno pričakovanj, kaj nam bo prinesel ZVOP-2 in kako bo ta vplival na poslovanje, posebej, če bo ostal v obliki, kot je bila nazadnje predstavljena.

Kljub temu, da praktično vsakodnevno poslušamo o množičnih vdorih in zlorabah osebnih podatkov, se vseeno premalo zavedamo, kaj se z osebnimi podatki lahko zgodi. Da bi posledice kar najbolje praktično zaznali, bomo na konferenci v živo predstavili, kako poteka hekanje.

Poseben poudarek bo tudi na obdelavi osebnih podatkov v mednarodnih organizacijah, predvsem tistih, ki obdelujejo osebne podatke izven meja Evropske unije. Kako jih rešujejo v Microsoftu, Svetovni zdravstveni organizaciji in Croatian Airlines, vam bodo iz prve roke predstavili njihovi predstavniki. Na konferenci pa tudi o tem, kako nove tehnologije in blockchain vplivajo na zakonitost obdelave osebnih podatkov v teh procesih in kako biti skladen z zahtevami GDPR.

Konferenco bomo zaključili z eminentnimi sogovorniki , ki bodo skupaj z vodjo okrogle mize dr. Natašo Pirc Musar spregovorili o tem, kako lahko pravica do pozabe vpliva na novice o javnih osebah in kakšne pravice posameznik sploh ima.

Programska direktorica dogodka je dr. Nataša Pirc Musar, poleg nje pa bo na dogodku tudi veliko mednarodno priznanih predavateljev.

 

Več o mednarodni konferenci in program si oglejte na privacy-days.com.