3. krog Šolske judo lige in tekmovanje za Jukijev pokal

V dvorani Športni center Triglav bo v soboto, 16.02.2019 potekal 3. krog Šolske judo lige ljubljanskih osnovnih šol in tekmovanje za Jukijev pokal.

V 3. krogu ljubljanske Šolske judo lige, ki bo potekala v dvorani Športni center Triglav se pričakuje preko 700 osnovnošolcev iz ljubljanskih in okoliških osnovnih šol. Prvošolci bodo tekmovali v sumo borbah in spretnostnem poligonu, učenci drugih razredov se bodo pomerili v sumo vlečenje borbah, tretji razredi pa bodo tekmovali v borbah v parterju (ne-waza). Učenci drugih in tretjih razredov se bodo poleg borb preizkusili tudi v hitrostnem zavezovanju pasu.

Za Jukijev pokal se bodo potegovali učenci višjih razredov, ki bodo tekmovali po prilagojenih pravilih Judo zveze Slovenije v judo borbah-ekipno (tachi in ne-waza).

Tekmovalci se bodo tudi v 3., predzadnjem krogu potegovali za čim boljšo uvrstitev svoje osnovne šole. Več o pravilih 3. kroga Šolske judo lige in o Mali šoli juda si lahko preberete na naslednji povezavi http://www.malasolajuda.si/dogodki/id/22 .

Tekmovanje se prične ob 08.00 uri in poteka do predvidoma 19.00 ure, zadnji 4. krog šolske judo lige bo potekal v nedeljo, 14.04.2019, prav tako v dvorani Športnega centra Triglav.