Svetovni dan snega v Ljubljani 2019

S sejmom Narava – zdravje je program Razgibajmo Ljubljano zaključil dogodke Športne jeseni in tudi letošnjega leta, pripravljamo pa že smučine za izvedbo januarske Športne zime. V petek, 18. januarja bomo v center Ljubljane,iz Planice spet pripeljali sneg. Pri tem nam bodo pomagali Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Slovenije Planica ter vsaj še Timing Ljubljana.

Rdeča nit bodo šolska in promocijska tekmovanja v kratkih smučarskih sprintih, učenje teka na smučeh za male in velike (oprema in učitelji bodo na voljo)Društva in klube že zdaj vabimo k sodelovanju. Sodelujete lahko vsaj na dva načina:

  1. z neposredno predstavitvijo na dogodku 18.1.2019 v centru,
  2. s posredovanjem informacij o vaših programih zimskih dejavnosti  in zimskih športnih počitnic (za objavo na spletni strani, če pa bo program še aktualen, ga bomo oglaševali tudi na Svetovnem dnevu snega).

 

RAZPIS za Svetovni dan snega v Ljubljani 2019:

Društva, ki imate programe, vezane na zimo vabimo, da se nam pridružite na Svetovnem dnevu snega 2018 – WSD 2018, ki bo med Prešernovim trgom in Magistratom potekal v petek, 18. januarja 2019 od 9h do 18h. 

V sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije in Timingom Ljubljana bomo dopoldan pripravili šolsko tekmovanje v smučarskih tekih, popoldan pa revijalno tekmovanje.

V dopoldanskem času bomo na dogodek povabili tudi osnovne šole, kot gledalce in z možnostjo sodelovanja pri programu kot športni dan (vnaprejšnji dogovori).

Program Svetovnega dneva snega bo potekal od 9h do 18h. K sodelovanju vabimo vsa društva, ki imate zimsko športno ponudbo, predvsem pa tista, ki želite in imate možnost, da čez cel dan pripravite aktivne predstavitve za otroke, mladino in odrasle. Če imate možnost, da šole tega dne izvedejo pri vas na poligonu del športnega dneva, nam to sporočite.

Ker imamo sneg zagotovljen nam sporočite, če ga tudi vi potrebujete za svojo dejavnost oz. sporočite, kaj potrebujete in kako bi lahko pripravili zimsko aktivno predstavitev. Vsaka nova, zanimiva ideja je vedno dobrodošla, zato bomo veseli, če imate kakšen predlog.

Ker je zimski dogodek nekoliko drugače zasnovan kot ostali vas vse, ki se zanimate za sodelovanje vabimo, da izpolnite prijavnico, o vseh ostalih podrobnostih, željah in možnostih, se bomo dogovorili naknadno.  

 

Okviren program (9h do 18h)

9h                       Začetek šolskih tekmovanj

Aktivnosti društev / športni dan

Mini Planica

11h                      Začetek zimske športne tržnice

11h    do 15h   Animacije smučarskega teka za otroke in odrasle

15.30 do 18h   Revijalna tekma v smučarskih tekih

 

Spletne prijave oddajte do 21. 12. 2018 preko spletne prijavnice.

 

Sodelovanje na dogodku je za društva, člane športnih zvez, brezplačno.

 

Partnerji: Smučarska zveza Slovenije, Timing Ljubljana, Zavod za šport Slovenije Planica, Razgibajmo Ljubljano (Športna zveza Ljubljane, Zveza športnih društev Krim, Zveza športnih društev Slovan, Športna zveza Univerze v Ljubljani), Zavod Šport Ljubljana, Sloado, Policija

Sofinancerja: Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport

Pokrovitelji: BTC City Ljubljana, LPP, Visit Ljubljana