Dobrodelni Božički bodo tekli in hodili po Tivoliju

Rdeči noski so klovni zdravniki, ki obiskujejo bolnike, še posebej mlajše, v slovenskih bolnišnicah. Obiskujejo jih, pa naj sije sonce, dežuje, sneži, tudi če je gneča v prometu. Vedno prispejo na cilj in vedno, ko zapustijo bolnišnice, jim v pozdrav mahajo nasmejani obrazi.

In vsi, ki vemo, kako veliko in pomembno delo opravljajo, se bomo letos 14. decembra ob 18. uri spet zbrali v ljubljanskem Tivoliju na 14. Dobrodelnem teku in pohodu Božičkov. Z zbranimi sredstvi bomo omogočili, da bodo klovni zdravniki lahko še najprej uspešno in z vsem srcem opravljali svoje delo.

Zakaj se nam letos ne bi pridružili? Pridite tekači, na 6- ali 12-kilometrsko progo, in  pohodniki – sami ali v dvoje, z otroki, kužki in ostalimi spremljevalci, ter se podajte po 2-kilometrski poti. Prispevek, ki za posameznike znaša 7 €, za skupine ali družine pa 5 € na osebo, bo v celoti namenjen Rdečim noskom.

In zakaj bo tokrat res posebno? Organizatorjem teka, spletnemu portalu Tekaški forum, se je letos pri organizaciji pridružilo podjetje Lidl Slovenija, kot generalni partner dogodka, ki bo donacijo, zbrano s strani tekačev in pohodnikov, še povečal – dodatno bodo prispevali po 1 evro za vsakega prijavljenega udeleženca.

Seveda bo kot vsako leto poskrbljeno tudi za okrepčila, Zavod Pod strehco bo iz Lidlovih sestavin pripravil brezplačen obrok za vse tekače in pohodnike. Za sladkosnede bomo poskrbeli s slastnimi Lidlovimi palačinkami, izkupiček od prodaje le-teh pa bo šel v roke marljivim pekom Zavoda pod strehco. Prav tako ne bo manjkalo dobre glasbe in zabavnega ogrevanja z Rdečimi noski in Zdravkom Lidlom.

Migajte z nami za dober namen.

V primeru slabega vremena je rezervni datum za 14. Dobrodelni tek in pohod Božičkov petek, 21. december. Dodatne informacije o dogodku najdete na spletni strani www.tekbozickov.si, kjer se je možno tudi prijaviti.

 

Program sofinancira Mestna občina Ljubljana.