Razgibajmo Ljubljano na sejmu Narava – zdravje

Nacionalni institut za javno zdravje ugotavlja, da se približno polovica prebivalcev zdravo prehranjuje in so zadostno telesno dejavni. Nezdrav način prehranjevanja je najbolj prisoten pri moških, mlajših odraslih, nižje izobraženih in prebivalcih v nižjem družbenem sloju. Ugotavljajo še, da je vsak četrti vsak dan v stresu, vsak deseti ima več različnih nezdravnih vedenjskih navad, povečuje se število obiskov pri zdravniku, na običajen delovni dan pa v povprečju v službi presedimo pet ur… Čas je za spremembo vedenjskega sloga. O tem več izveste pri svojem zdravniku, v sosednjem športnem društvu in tudi na zadnjem letošnjem dejanju Razgibajmo Ljubljano, ki bo s programi meritev telesnih sposobnosti in predstavitvijo športa za otroke s posebnimi potrebami, na sejmu prisotna vse dni, to je od 29. novembra, do 2. decembra.

Zdravstvena fakulteta, Fakulteta za šport in Športna unija Slovenije bodo pripravili predstavitve meritev, s akterimi lahko preizkusite svojo kondicijo, Društvo za kulturo inkluzije in Zavod Janeza Levca Ljubljana bosta pripravila predstavitev programa Specialni telovaj, ki predvsem otrokom in mladostnikom z motnjami v duševnem razvoju in avtizmom omogoča redno telovadbo, na Miniolimpijadi pa bomo razgibali in s športom spoznavali okoli petsto malčkov iz ljubljanskih vrtcev.

Preberite podroben program Razgibajmo Ljubljano na sejmu Narava zdravje 2018.

Koordinatorji programa Razgibajmo Ljubljano smo Športna zveza Ljubljane, Zveza športnih društev Krim, Zveza športnih društev Slovan, Športna zveza Univerze v Ljubljani.

Pokrovitelj programa Razgibajmo Ljubljano za nastop na sejmu Narava zdravje je Gospodarsko razstavišče.

Sofinancerja programa Razgibajmo Ljubljano sta Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.