Izšel je novembrski Planinski vestnik

Mateja Pate v uvodniku novembrske številke Planinskega vestnika razmišlja o sprejemih v alpinistične odseke planinskih društev in klube.
V temi meseca pišejo o možicih, teh s kamni postavljenih kažipotih, ki nas lahko rešijo iz zagate in pred izgubljeno smerjo, nam pokažejo nadaljno pot ali smer v steno

Pogovarjali so se s Katjo Črešnik Rac, prvo načelnico gorske reševalne službe v Sloveniji, in sicer Društva GRS Maribor. Na intervju pa so povabili tudi Tadeja Slabeta, krasoslovca in plezalca.

V rubriki Z nami na pot vabijo v narodni park Durmitor, planinski dragulj Črne gore, in sicer na Bobotov kuk, Sljeme, Prutaš in Meded.

Pišejo o simbolih na Aljaževem stolpu, ki se je po slabem mesecu dni prenovljen vrnil nazaj na vrh Triglava. Potepajo se po poteh zaledja Soške fronte in v raju pod Krnom, se podajajo med alpiniste veterane, plezajo v Iranu – med datlji, pistacijami in žafranom, z našimi odličnimi športnimi plezalci pa gredo olimpijskim sanjam naproti. Pišejo tudi o Alpski konvenciji na gostovanju v Italiji ter o obiskanosti naših planinskih koč v letošnji poletni planinski sezoni.

 

Planinski vestnik kupite ali naročite na www.planinskivestnik.com.