Regijsko srečanje prostovoljcev v Ljubljani

Slovenska filantropija bo tudi v letošnjem letu izvajala regijske obiske, da se neposredno na terenu seznani z izzivi, s katerimi se srečujejo prostovoljske organizacije v različnih predelih Slovenije, hkrati pa bo spodbudila in okrepila sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami in lokalnimi skupnostmi, jih informirala o novostih na področju prostovoljstva in tako prispevala k razvoju prostovoljstva na regionalni in lokalni ravni.

Drugi letošnji regijski obisk načrtujejo v Osrednjeslovenski regiji in ga organizirajo skupaj z Mestno občino Ljubljana. Izvedli ga bodo v sredo, 7. novembra 2018.

Kaj ponujajo?

  • Priložnost, da od strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije pridobite vse informacije, ki so potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.
  • Odgovore na vprašanja o  Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev …).
  • Priložnost za pridobivanje novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo na portalu www.prostovoljstvo.org.
  • Uporabne spodbude za dodatno promocijo vašega dela (uporaba socialnih omrežij, veliki prostovoljski dogodki …).
  • Članstvo v Slovenski mreži prostovoljskih organizacij, ki je brezplačno in prinaša dodatno podporo in ugodnosti za uspešno delo s prostovoljci.
  • Individualne svetovalne ure.
  • Možnost predstavitve vašega pogleda na razvoj prostovoljstva v vaši lokalni skupnosti/regiji in na nacionalni ravni.

Program:

11.00 – 12.30   Posvet/okrogla miza na temo razvoja prostovoljstva v lokalni skupnosti/regiji

13.00 – 15.30   Delavnica Zakon o prostovoljstvu  in mentorstvo prostovoljcem v praksi

15.30 – 16.30   Individualni pogovori in svetovanje

Več informacij in prijavnico najdete  v prilogi ali na https://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/regijski-obisk-2018